Fondacija Boris Divković: „BiH se mora početi suočavati sa bijelom kugom“
Juli 22, 2018
Schools in Connection: Dijalogom do inkluzije
August 5, 2018

Na drugom modulu treće generacije RLPA o ljudskim pravima, kampanjama te odnosu s medijima

Drugi modul treće generacije Regionalne liberalne političke akademije održan je u Zagrebu. Tokom petodnevnog treninga učesnici i učesnice treće generacije RLPA slušali o zaštiti ljudskih prava kroz rad u bilo kojoj sferi života i principima koje podrazumijeva Human Rights Based Approach, a predavanje je držala sjajna Mia Immelback iz Švedske.

Laura Owen i Emily Death iz stranke Alijanse liberala i demokrata za Evropu mladim liberalima i liberalkama govorile su o političkom fundraisingu, te im tako objasnile važnost novca za kampanje koje promovišu liberalne ideje te potrebne korake za prikupljanje potrebnih sredstava. U Zagrebu su učesnici i učesnice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Kosovo predstavili svoje ideje za mini projekte, ali i naučili kako da planiraju budžete potrebne za njihovu realizaciju.

Učesnice i učesnici su od profesorice Amre Zulfikarpašić naučili i o važnosti umjetnosti za vizuelni identitet, kako političkog subjekta, tako i svake kampanje zasebno. A komunikacijski stručnjaci iz HNS – Liberalni Demokrati iz Hrvatske, Maro Alavanja i Velibor Panić, objasnili su im važnost odnosa medija i politike. Nakon predavanja Milosza Hoduna iz Poljske na temu populizma, a potom i treninga sa stručnjacima Johanom Klingom i Tomislavom Damnjanovića, naši mladi liberali i liberalke su sasvim sigurno spremni za svaku kampanju.