EU Mentorship training I module
June 11, 2019
EU Mentorship, Module I
October 28, 2019

Progressive Politics in Western Balkans (ProgWeB)

Prvi modul akademije Progresivna politika na Zapadnom Balkanu okupio je 23 učesnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije u Sarajevu od 7. do 14. jula. Učesnici su bili mladi politički lideri iz sociodemokratskih i liberalnih partija iz regiona. Cilj programa je bio educirati učesnike o relevantnim problemima i potencijalnim aktivnostima koje mogu biti korištene u implementaciji rješenja.

Program prvog modula je bio fokusiran na kreiranje, implementaciju i predstavljanje javnih politika, važnosti ljudskih prava u političkom aktivizmu, pisanje projekata i različite mote koje pomažu u procesu pomirenja. Program je baziran na međusobnoj suradnji mladih lidera koja će rezultirati kreiranjem i implementacijom efektivnih politika.

Program je fokusiran na kreiranje i implementacija javnih politika, važnost ljudskih prava kroz politički aktivizam, pisanje projekata, komuniciranje javnih politika kroz debate i javne forume, kao i njegovanje procesa pomirenja u regionu.

Šesti dan programa organizovana je posjeta Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.