Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Aktivnosti u okviru projekta Schools in Connections

U prethodnom periodu ispunjen je još jedan od ciljeva projekta „Schools in connection“. Budući da kvalitet predhodne internet mreže nije zadovoljavao potrebe za rad, osigurana su sredstva za rekonstrukciju internet mreže za Osnovnu školu “Srednje“, u saradnji sa ONE WORLD citizens iz Holandije, partnerskom organizacijom u projektu. Krajnji rezultat ulaganja jeste da internet mreža sada pokriva cijelo područje škole, koje uključuje glavnu zgradu i tri područne škole, što dalje podrazumijeva da učenici_e, nastavnici_e i uprava škole sada mogu tehnički neometano obavljati aktivnosti koje su povezane sa primarnom svrhom ove institucije, a to je obrazovanje.

Takođe, tokom posjete školi došli smo do saznanja da zbog lošeg finansijskog statusa nekoliko učenica_ka devetog razreda nisu u mogućnosti otići na ekskurziju. Stoga je Fondacija Boris Divković pokrenula akciju za omogućavanje odlaska učenika_ca na jednodnevni izlet, gdje će učenice_ci moći proslaviti kraj svog osnovnog obrazovanja, što smo i ostvarili uz pomoć naše partnerske organizacije ONEWORLD citizens.

“S obzirom da zbog navedenog razloga završni razred nije mogao otići na zajedničku ekskurziju, alternativna opcija je bila da umjesto toga učenice_i odu na jednodnevni izlet. Međutim za nekoliko učenika_ca i to je nažalost bilo nemoguće, pa smo odlučili da pokrijemo troškove izleta za one koji nisu bili u mogućnosti da to učine. Na ovaj način, svi učenici_ce mogu proslaviti kraj osnovnog obrazovanja zajedno”, zaključio je Izudin Karić, koordinator projekta “Schools in connection”.

No Comments

Post a Comment