Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Alumnisti i alumnistice Akademije političke akademije na predstavi “Kabadahija” u Goraždu

Dio alumnista i alumnistica Akademije političke odgovornosti imao je priliku odigrati amatersku pozorišnu predstavu ‘’Kabadahija’’ u maloj sali Centra za kulturu Goražde u subotu, 12.11.2022. godine. Posebnost ove predstave jeste mogućnost da prisutni gledatelji i gledateljice  mogu dati vlastiti osvrt i komentar te se kroz koncept forum teatra i priključiti predstavi kao glumci.
Amaterska predstava ‘’Kabadahija’’ igrana u formi forum teatra rezultat je aktivizma naših alumnista i alumnistica. Predstava je fokusirana na sljedeće ključne oblasti: patrijarhat, rodnu neravnopravnost, vršnjačko nasilje i zdravstveni sistem.
Nakon same predstave, projektni koordinator Fondacije Boris Divković, Maid Džaferović sa publikom je prošao kroz sve segmente predstave te ih zamolio da daju svoj osvrt na samu predstavu te komentare kako bi oni sami odreagovali u nekim situacijama.
Također, gosti/publika su imali/e priliku da kroz pisanu evaluaciju dodaju svoje komentare, prijedloge i sugestije za naredna igranja predstave ‘’Kabadahija.’’
Zahvaljujemo se našim alumnistima i alumnisticama na aktivizmu i sudjelovanju na aktivnostima i nakon završetka APO programa.

No Comments

Post a Comment