Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

APO 6, april 2020.

Online, 20.04. – 25.04.2020.

Drugi modul šeste generacije Akademije političke odgovornosti, zbog epidemiološke krize, održan je online, od 20 – 25. aprila. Učesnici/e iz sedam političkih partija i NVO sektora prisustvovali su online seminaru. Cilj rada Akademije jeste obrazovanje mladih koje će ih pripremiti za političko djelovanje, promovišući ideju dijaloga, te moralne i odgovorne politike.
Teme o kojima smo razgovarali obuhvatale su: umjetnost kao sredstvo socijalizacije političke kulture, rodno senzibilne politike, historiju BiH kao potencijala za mir, te „zelene“ urbanističke izazove. Poseban naglasak stavljen je na važnost religije i kulture za izgradnju mirovne politike i strategije, kao odgovor na izazove rastućeg populizma. Razgovarali smo i o inspirativnim globalnim političkim portretima Helmuta Schmidta i Anwara as-Sadata.
Fondacija ovim programom želi doprinjeti razvoju nove političke kulture, kao nezaobilaznom preduvjetu djelotvornom funkcionisanju političkih struktura i miroljubivog suživota u BiH, obrazovanjem nove, mlade generacije političara/ki, koji/e dolaze iz stranaka i organizacija sa različitim političkim predznakom i ideologijama, te razgovorom o temama koje nisu zastupljene u javnom diskursu.

No Comments

Post a Comment