Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

APO – drugi modul sedme generacije

Visoko, 21.-24.05.2021.

 

Drugi modul sedme generacije Akademije političke odgovornosti je započeta su predavanjima i diskusijama o političko-religijskim strategijama discipliniranja ženskog tijela u kontekstu populizma sa Alenom Kristićem, stručnim saradnikom Fondacije Boris Divković, te o umjetnosti kao sredstvu socijalizacije političke ne/kulture u regiji, sa doc. dr. Sarinom Bakić (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu).

Naredna tema koja je obrađena kroz političko svjedočanstvo Lane Prlić, zastupnice u Parlamentu FBiH i potpredsjednice SDP BiH, je rodno senzibilna politika, s osvrtom na prepreke, izazove i borbu, a sa Tihomirom Dakićem (Centar za životnu sredinu / Center for Environment), učesnici su razgovarali o urbanoj mobilnosti i učešću građanki i građana u urbanom planiranju.

Posljednji dan ovog modula bio je posvećen medijskoj pismenosti političarki i političara, te medijskom nastupu, sa prof. dr. Lejlom Turčilo (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu).

Završetkom drugog modula, sedma generacija polaznica i polaznika Akademije Političke Odgovornosti je postala dio APO alumni grupe.

Projekat se realizuje zahvaljujući Centerpartiets internationella stiftelse – CIS i Heinrich-Böll-Stiftung Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo.

 

No Comments

Post a Comment