Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

APO, prvi modul sedme generacije

Visoko, 11.12. – 13.12.2020.

 

Završen je prvi modul sedme generacije Akademije političke odgovornosti, tradicionalno, u  Franjevačkom samostanu Visoko. Cilj rada Akademije jeste obrazovanje mladih koje će ih pripremiti za političko djelovanje, promovišući ideju dijaloga, te moralne i odgovorne politike.

22 mladih iz cijele BiH razgovarali su o političkoj kulturi, populizmu kao savremenom političkom izazovu, socijalizaciji političke kulture, te populizmu u medijskoj i ekonomskoj sferi. Nakon analize globalnih političkih portreta, polaznice i polaznici Akademije političke odgovornosti razgovarali su o tome kako su povezani politika, civilno društvo i obrazovanje, a upoznali su se i sa portretom Borisa Divkovića.

Fondacija ovim programom želi doprinjeti razvoju nove političke kulture, kao nezaobilaznom preduvjetu djelotvornom funkcionisanju političkih struktura i miroljubivog suživota u BiH, obrazovanjem nove, mlade generacije političara/ki, koji/e dolaze iz stranaka i organizacija sa različitim političkim predznakom i ideologijama, te razgovorom o temama koje nisu zastupljene u javnom diskursu.

 

No Comments

Post a Comment