Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

CPLA 2 Modul II, Beograd 2021.

Beograd, 24.09. – 26.09.2021.

 

U periodu od 24. – 26. septembra 2021. Fondacija Boris Divković je organizovala drugi modul druge generacije akademije Civic Platform for Young Liberal Activists (CPLA) na kojem su učestvovali/e 10  mladih aktivista/kinja iz 4 zemalje regije Jugoistočne Evrope.

CPLA se organizuje pod pokrovitljstvom European Liberal Forum-a (ELF), a suorganizatori su partnerske organizacije Centre Party International Foundation (CPIF) iz Švedske, Haya van Someren Stichting/VVD Internationaal iz Nizozemske, European Liberal Youth (LYMEC) i Paddy Ashdown Forum (PAF) iz Velike Britanije.

Program je službeno otvoren u subotu, 25. septembra. Učesnike i učesnice pozdravile su predstavnice ELF-a (Lauren Mason) i BDF-a (Anela Lemeš). U sklopu drugog modula učesnici su sa svojim supervizorima razgovarali o mini-projektima na kojima su radili u sklopu CPLA akademije. Također smo bili počašćeni inspirativnim i motivirajućim aktivističkim pričama koje su sa učesnicima podijelili/e aktivisti/kinje Fiona Jelići iz Srbije i Luis Cano iz Mađarske. Posebno smo se dotakli i naglasili važnost i ulogu liberalnih mreža u političkom aktivizmu.

 

Kao konačni proizvod druge generacije CPLA akademije, uskoro će biti objavljena publikacija “The Voice of Youth, vol. 2” čiji su autori učesnice i učesnici Akademije – mladi/e liberalni/e aktiviti/kinje iz regije Jugoistočne Evrope!

 

No Comments

Post a Comment