Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

CPLA Publikacija „The Voice of Youth“

Online, 30.11.2021.

 

Učesnice i učesnici akademije Civic Platform for Young Liberal Activists (CPLA) iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Sjeverne Makedonije tijekom projekta su radili/e na odabranoj temi koja je relevantna za njihovu zemlju. To je rezultairalo publikacijom „The Voice of Youth.“

Mnogi društveni problemi prisutni u jugoistočnoj Evropi, poput nezaposlenosti, niskog nivoa političke participacije, migracija, velikog „odliva mozgova“, najveće stope nezaposlenosti mladih u Evropi i naniže stope pšolitičke participacije mladih zahtijevaju sistemski pristup i temeljitu analizu koja može rezultzirati protebnim promjenama i napretkom.

U sklopu projekta CPLA (koji je organizirao European Liberal Forum uz podršku Centerpartiets internationella stiftelse – CIS, Haya van Someren Stichting/VVD International i Fondacije Boris Divković), učesnice i učesnici iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Sjeverne Makedonije razmjenili su i podjelili mišljenja i stavove o odabranoj temi koja je relevantna za njihovu zemlju, što je rezultiralo publikacijom pod nazivom „The Voice of Youth.“

Svoj rad i publikaciju su svečano prezentovali 30. novembra uživo na društvenim mrežama i na taj način upoznali javnost sa potrebama i stavovima mladih koji su zaista važni za našu regiju.

Svečanu promociju moderirali su Faris Šehović, urednik publikacije; Ilhan Kyuchyuk (član Evropskog parlamenta), Svenja Hahn (član Evropskog parlamenta) i Antoaneta Asenova (European Liberal Youth – LYMEC).

 

 

 

No Comments

Post a Comment