Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Deveta generacija mladih Akademije političke odgovornosti (APO) na susretu u Jajcu

Prvi modul za devetu generaciju Akademije političke odgovornosti održan je u Jajcu, u periodu od 18. do 20. novembra.
Prikazivanjem dokumentarnog filma “DIV” o našem Borisu i diskusijom o političkoj kulturi, sa našim stručnim saradnikom, Alenom Kristićem te sa politologom i istraživačem, Farisom Šehovićem započeli smo ovaj modul, a ostatak vremena smo govorili o populizmu kao savremenom političkom izazovu, sa prof. dr. Sarinom Bakić; zatim o, prema evaluacijama, uvijek interesantnim i inspirativnim regionalnim i globalnim političkim portretima (Bogić Bogićević, Wangari Muta Maathai, Alva Myrdal, Jane Adams, Shirin Ebadi), te ideji pametnih gradova i građanskom aktivizmu, sa doc. dr. Nasihom Pozder.
Izuzetna nam je čast što je dio agende bio i razgovor sa Visokim predstavnikom Schmidt Christianom, o političkoj participaciji mladih, odgovornim politikama, ekonomskom prosperitetu, EU integraciji, stvaranju uslova za mlade… Zaključak je da, kao prvi korak za napredak Bosne i Hercegovine, mladi moraju biti uključeni u donošenje odluka u ovoj zemlji. Sretni smo što su upravo učesnice i učesnici Akademije političke odgovornosti bili jako inspirativni za Visokog predstavnika i zahvaljujemo mu se na učešću.

No Comments

Post a Comment