Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Drage studentice i studenti iz Bosne i Hercegovine, dragi mladi Europljani!

Europski Omladinski Forum Neumarkt – EYFON je jako posvećen europskim vrijednostima, historiji i razvoju Europe – naročito kada se tiče mladih ljudi.

Odlični seminari i edukacije na različite europske teme će biti održani u Europaburg dvorcu, Austrijska pokrajina Štajerska. Ovaj događaj će okupiti zajedno različite nacije, učvrstiti naše viđenje zajedničkog sadržaja te kreirati nova poznanstva.

EYFON, u bliskoj saradnji sa Štajerskom vladom i Koordinacijskim timom Zapadnog Balkana, kao i sa Srbijom, Kosovom, Bosnom i Hercegovinom (Fondacija Boris Divković te asocijacija ”Sarajevo Meeting of Cultures”), nudi priliku učešća za 8 mladih ljudi od 20. do 24. juna 2022. u programu ”Styrian Partner Region Days”.

EYFON i ostali partneri iz Austrije će snositi troškove smještaja i programa, dok sudionici trebaju pokriti putne troškove. Napomena: naknada za putne troškove se šalje na zahtjev.

 • Za više informacija o EYFON-u molimo posjetite stranicu www.eyfon.at gdje možete pronaći više detalja i videa o događajima proteklih godina.
 • Za registraciju i sva pitanja u vezi Vašeg učešća, ljubazno Vas molimo da se registrujete putem našeg linka za rezervaciju ”Go for EYFON” na web stranici.

Rok za slanje prijava je ponedjeljak, 30.05.2022! EYFON će obavijestiti primljene polaznice i polaznike o potvrdi učešća u roku od jedne sedmice putem emaila.

COVID19 pravila i restriktivne mjere u to vrijeme moraju se poštovati za vrijeme putovanja te za vrijeme Vašeg boravka u dvorcu Europaburg.

Trenutno je neophodno obezbijediti ”3-G” dokaz: 

 • Validan certifikat o vakcinaciji
 • Negativan COVID19 test
 • Validan dokaz o prebolovanoj bolesti COVID19

Molimo Vas da uzmete u obzir da se ova pravila mogu mijenjati! U tom slučaju bit ćete obaviješteni prije početka seminara.

Ispod možete pronaći draft program agende za EYFON – Styrian Partner Region Days.

PROGRAM: 

 • Datum: 20.06. – 24.06.2022. 
 • Učesnici: 30 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije
 • Sadržaj: Ciljevi, sadržaji i mogućnosti mladih Europljana da razviju svoju budućnost u Europi, te slobodne aktivnosti

Europski forum mladih Neumarkt želi dati značajan doprinos razvoju Europske unije. Pozivamo posebno mlade Europljanke i Europljane u dobi između 18 i 28 godina da razviju vlastite ideje o Europi tokom ove edukativne sedmice. Prethodno znanje o historijatu, funkciji, izazovima i zadacima Europske unije će biti u prvom planu tokom ove sedmice!

U toku ove sedmice sa svojim znanjem i iskustvom bit će Vam dostupni vanjski saradnici i govornici iz relevantnih institucija. Planirani program za slobodno vrijeme će ojačati team building te osigurati druženje i opuštanje. ☺

 • Rok za registraciju je 30.05.2022. koristeći alat za registraciju ”Go for EFYON’‘ putem sljedećeg linka.

Obavezno unijeti sljedeće informacije: 

 • Ime grupe: SPRD
 • Vaše kontakt informacije: ime, prezime, e-mail, država i grad iz koje dolazite
 • Informacije o Vašoj grupi / znanju o Europskoj uniji / razlogu prisustvovanja: napišite nam koja je Vaša motivacija za pohađanje SPRD-a, Vaše posebne ideje za ovaj seminar te koja su to Vaša očekivanja od ovog programa.

Za sva pitanja i nedoumice slobodno kontaktirajte EYFON tim na mail: office@efyon.at!

Više detalja o pozivu možete pronaći na linku.

No Comments

Post a Comment