Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

EU Mentorship trening I modul

Fondacija Boris Divkovic je, u saradnji sa partnerima D66 International i Evropskim liberalnim forumom, organizovala EU Mentorship trening u Beču, Austriji sa Neos Labom u periodu od 7-9. juna 2019. Trening je organizovan za predstavnike Zapadnog Balkana, parlamentarce i predsjednike političkih partija širom regiona uključujući: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.
Cilj treninga je bio da se pruži potrebna podrška i iskustvo iz prve ruke o procesu Evropskih integracija, od strane trenera iz D66 International iz Nizozemske i Neos Lab iz Austrije. EU Mentorship trening ima za cilj da pripremi i inspiriše političke aktiviste u daljnjem procesu EU integracija i poduzimanju potrebnih mjera za države koje predstavljaju, a istovremeno jačajući mrežu Zapadnog Balkana i kapacitet njihovih političkih stranaka.
Tokom prvog modula EU Mentorship programa, učesnici/e su imali priliku da nauče i analiziraju historiju Evropske Unije, njene najznačajnije institucije i njihov rad, kao i o vladavini prava u EU. Takodjer, svi učesnici/e su imali šansu da aktivno učestvuju i analiziraju status njihovih država EU integracijskom procesu, kao i da razviju agendu kako da adaptiraju program svojih stranaka prema EU kriterijima. Sljedeća dva modula će biti implementirala do kraja ove godine.

No Comments

Post a Comment