Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Futurea Festival u Zenici, promocija on-line obrazovanja

Fondacija Boris Divković je ove godine sudjelovala na dječijem festivalu Futurea Festival, koji se održao u Zenici, 30. maja 2016. zajedno sa organizacijom One World Citiznes iz Nizozemske, sa kojom je uspostavila saradnju na različitim projektima koji se tiču obrazovanja i mladih. Tokom priprema za učešće na Festivalu tim Fondacije Boris Divković je osmislio i relizirao promociju on-line obrazovanja. Svrha promocije jeste da se djeci i roditeljima predstavi koncept neformalnog obrazovanja putem interneta te da se iskoriste mogućnosti za obrazovanje koje su dostupne na internetu.

„Naša zamisao je bila da pokušamo upoznati i djecu i odrasle sa prednostima korištenja interneta s ciljem obrazovanja kao i da im predstavimo nekoliko zaista kvalitetnih i sadržajnih web stranica putem kojih mogu steći znanje ili da ga nadograde iz oblasti koje ih zanimaju. Nastojali smo da naglasimo mogućnosti on-line obrazovanja koje se mogu iskoristiti besplatno i koje su uvijek dostupne bez obzira na vrijeme i mjesto. Nažalost internet je postao alat koji se sve manje upotrebljava za edukaciju, a sve više za razonodu i svjesni te činjenice nastojali smo jedan dan posvetiti pažnju obrazovanju i mogućnostima koje su na internetu dostupne svima,“ izjavio je Izudin Karić koji je zajedno sa Elmedinom Brankovićem učestvovao na izradi i sprovedbi ove promocije.

“Bitno je da mlade, koji neminovno koriste internet u svakodnevnim aktivnostima, podstaknemo na kreativnost i olakšamo im kretanje kroz socijalne mreže, tako što će ostaviti svoj lični kreativni pečat. Kroz linkove koji se nalaze na dnu druge stranice flajera, se mogu kreirati različiti posteri za socijalne mreže, urediti fotografije i ubacivati tekstove na iste, kao i pripremiti prezentacije kroz platformu koja pruža mogućnost kreativnijeg i vizualno atraktivnijeg sadržaja”, dodao je Elmedin Branković.

Zarad promocije pripremili smo i izradili letak o online obrazovanju koji smo podijelili posjetiocima Festivala te i Vama predstavljamo sadržaj koji smo pripremili. Nadamo se da ćete pod navedenim linkovima pronaći nešto i za sebe te da ćete ideju o korištenju interneta kao izvora znanja prenijeti i drugima. Letak možete pogledati u nastavku kao i par fotografija sa naše promocije.

No Comments

Post a Comment