Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Galerija uvreda – Edukativni trening u Mostaru

 

Treći po redu edukativni trening u okviru projekta Galerija uvreda je održan u Mostaru od 14. do 16. marta 2020. godine.

O suodnosu religija i govora mržnje učesnici su razgovarali sa Alenom Kristićem i pokušali doći do odgovora na pitanje: da li su religijske zajednice odgovorne za retoriku u društvu?

Učesnici treninga su sa Marijom Arnautović govorili smo o govoru mržnje u medijima..a zatim i prepoznavali isti, u obraćanjima lidera i liderki svojih političkih partija.

O regulaciji medija na globalnom i lokalnom planu, govoru mržnje u medijima i odgovornosti pojedinaca učesnici su razgovarali sa Amerom Džihanom, profesorom digitalnih komunikacija i medija sa International Burch University.

Praktični dio treninga je bio posvećen mapiranju govora mržnje u online prostoru i pisanju kontranarative sa Emirom Karamujićem iz CAT Bosna i Hercegovina, kao i razvoju ideje u zakonski dokument sa pravnikom Adijem Škaljićem i politologom Farisom Šehovićem

Ovaj projekat su finansijski podržali IOM Bosnia and Herzegovina, USAID – US Agency for International Development i BHRI program, a realizovan je od strane Fondacije Boris Divković.

 

No Comments

Post a Comment