Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Galerija uvreda – online aktivnosti i virtuelna Galerija uvreda

 

U sklopu projekta Galerija uvreda je održano nekoliko online susreta preko Zoom platforme tokom mjeseca maja 2020. godine. Naš prvi webinar je održan sa dr. Miłosz Hodun na temu regulisanja govora mržnje u EU, sa fokusom na Poljsku. Drugi webinar je održan sa Mirzom Mustafagićem, stručnjakom sa influens marketing i društvene mreže, koji je učesnicima dao odlične savjete i alate za širenje pozitivnih poruka na društvene mreže.

Mlade aktivistice i aktivisti iz devet političkih stranaka inicirali su Galeriju Uvreda kako bi adresirali promjenu zakonskog okvira, s ciljem adekvatnog sankcionisanja govora mržnje. Nakon izložbi u Brčkom, Mostaru, Sarajevu, Galerija uvreda dostupna u virtuelnom izdanju: bit.ly/galerija-uvreda.

▪️ Projekat se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

No Comments

Post a Comment