Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Kad fotografije progovore, Ep. 4

28.10.2020., Zoom

 

Održana je i četvrta sesija “Kada fotografije progovore” u okviru Akademije političke odgovornosti sa Doris Čuljak, Nives Blažević i Emirom Kapetanovićem.

Ovo je prilika za sve alumnistice i alumniste Akademije da se nađu u ulozi moderatorica i moderatora i iz te perspektive razgovaraju sa drugim učesnicama i učesnicima te šire svoje vidike, dijele iskustva i znanje.

Nakon razgovora na teme “Balkanska ruta i aktivizam mladih”, “Uticaj Corona virusa na ekonomiju BiH”, “Odnos medija prema ženama u politici”, održana je sesija pod nazivom “Imam pravo na kretanje” koju je moderirala APO alumnistica Doris Čuljak, zajedno sa Nives Blažević i Emirom Kapetanovićem. Fokus sesije bio je na ljudskim pravima osoba sa invaliditetom, gdje smo govorili o zakonskim rješenjima u BiH i regiji; priči Nives Blažević; izazovima roditelja i djece sa invaliditetom te o priči Jasmina Džemiđića kojeg svi pamtimo.

Sesije serijala „Kad fotografije progovore“ održavaju se jednom mjesečno.

 

No Comments

Post a Comment