Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Međunarodni Erasmus + susret mladih – pripreme Fondacije i O.Š. Srednje za projekt u Austriji

Fondacija Boris Divković i naši partneri iz Javne ustanove Osnovna škola “Srednje” vrše posljednje pripreme za veliki međunarodni susret We Grow Together koji će se održati u Austriji od 22. do 30. septembra/rujna. Fondacija i OŠ Srednje će zajednički predstaviti Bosnu i Hercegovinu kroz ekološko-poduzetničku inicijativu učenika ove škole. Proces pripreme projekta protekao je uz zajednički rad učenika i učenica i osoblja škole uz pratnju koordinatora Alena Gudala ispred Fondacije Boris Divković.

Učenici ove škole pripremili su prostor za reciklažu otpada koji će se pritom, uz komunikaciju i suradnju s lokalnim kompanijama, prodavati, a zarađeni novac će se koristiti za održivi razvoj škole. Dugoročni cilj jeste razvoj poduzetničkog duha kod mladih uz poštivanje temeljnih principa zaštite okoliša i Ciljeva održivog razvoja UN-a.

Fondacija Boris Divković je mladima i školi pružila podršku u razvoju ove ideje, pripreme mladih kao i pripreme svih logističkih aktivnosti za siguran odlazak mladih.

Ovaj projekt jedna je od novih inicijativa i aktivnosti Fondacije koje imaju za cilj uključenje što više mladih iz srednjih i osnovnih škola u međunarodne aktivnosti Fondacije, posebno na polju zaštite okoliša i podizanja svijesti o utjecaju klimatskih promjena na životnu sredinu.

Program je podržan od strane Erasmus + inicijative i partnerske organizacije One World Citizens iz Holandije.

 

No Comments

Post a Comment