Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

OBAVIJEST: AKADEMIJA POLITIČKE ODGOVORNOSTI 2016

Zadovoljstvo nam je objaviti da je Javni poziv za učešće na trećoj Akademiji političke odgovornosti izazvao veliko interesovanje. Zavidan broj prijava za učešće i veoma kvalitetnih kandidata, je doveo do povećanja planiranih broj učesnika/ca na 25.

Lista konačnih učesnika se sastoji od članova različitih političkih partija, žurnalista, teologa i aktivista u nevladinom sektoru, čime se omogućuje različit pristup temama koje će biti zastupljene na Akademiji, kao i interesantnim diskusijama.

Akademija političke odgovornosti je dio edukacijskog programa Fondacije Boris Divković koja ima za cilj promovisanje odgovornog pristupa političkom djelovanju i okuplja mlade osobe koje dolaze iz različitih političkih stranaka u BiH, kao i nevladinih organizacija koje žele doprinijeti uspostavljanju funkcionalnih političkih institucija i demokratskog društva.

Nova politička kultura nezaobilazan je preduvjet učinkovitog funkcionisanja političkih struktura i miroljubivog suživota u Bosni i Hercegovini. Obrazovanjem mladih ljudi koji predstavlju novu generaciju političara/ki i razgovorom o temama koje nisu zastupljene u bh. političkom životu, možemo utjecati na to da se uvedu pozitivni primjeri u politički život BiH.

No Comments

Post a Comment