Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Politička akademija Boris Divković 21-23. novembar, 2014, Sarajevo

Politička akademija Boris Divković

21-23. novembar, 2014, Sarajevo

Fondacija Boris Divković će od 21. do 23. novembra održati svoju prvu političku akademiju. Politička akademija Boris Divković je obrazovni program za mlade političare/ke, studente/ice političkih i drugih društvenih nauka i predstavnike/ce nevladinih organizacija koje se bave političkom participacijom mladih i odgovornim politikama u Bosni i Hercegovini. Cilj rada Akademije jeste obrazovanje koje će pripremiti mlade ljude za političko djelovanje, promovišući ideju dijaloga, te moralne i odgovorne politike. Teme koje će biti zastupljene na Akademiji su: politički sistem u BiH, političke ideologije i politički spektar stranaka u BiH, izborni sistem u BiH, odgovorno upravljanje budžetom, rješavanje etničkih konflikata, EU integracije, prava LGBT osoba, politička participacija žena, zaštita okoliša i samoodrživi razvoj.
Nakon sudjelovanja na Akademiji polaznicima/ama će biti dodijeljeni certifikati.

Kako se prijaviti?

Prijava se sastoji od kratke biografije (koja uključuje podatke o formalnom i neformalnom obrazovanju, radnom iskustvu, volontiranju) i motivacionog pisma (maksimalno jedna strana koja sadrži razloge prijave, da li je osoba koja se prijavljuje aktivan/na član/ica političke stranke ili nevladine organizacije i na koji način je uključen/a u politički život te koji su planovi za dalji angažman). Prijave se šalju do 15. novembra na adresu: arijana@bdf.ba. Troškovi smještaja i prevoza za učesnike/ce izvan Sarajeva će biti pokriveni. Ukoliko imate pitanja vezana za održavanje Akademije takođe možete pisati na navedenu adresu.

No Comments

Post a Comment