Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

ProgWeb 2, Modul 1, mart 2020

Sarajevo, 01.03. – 08.03.2020.

 

Druga generacija akademije “Progresivne politike Zapadnog Balkana”, okupila je učesnike iz Albanije, BiH, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, u Sarajevu, od 1. do 8. marta 2020. Učesnici su bili mladi politički lideri iz sociodemokratskih i liberalnih partija iz regiona. Cilj ove Akademije jeste osnažiti malde i politički aktivne osobe i pružiti znanje i vještine  koje će im pomoći u njihovom daljnjem političkom angažmanu u njihovim političkim partijama, kao i političkom životu njihovih zemalja.

 

Program prvog modula je bio fokusiran na političke sisteme zemalja Zapadnog Balkana, kreiranje politika i pisanje političkih podnesaka, javni govor, te strategiju implementiranja projekata. Učesnici/e su upoznati/e i sa pojmovima geopolitike i populizma, ali i ideologijom feminizma, a praktični dio programa posvećen je pisanju nacionalnih projekata. Program je baziran na međusobnoj saradnji mladih lidera/ki koja će rezultirati kreiranjem i implementiranjem efektivnih politika.

Akademija je fokusirana na kreiranje i implementaciju javnih politika, važnost ljudskih prava kroz politički aktivizam, pisanje i implementaciju projekata, komuniciranje javnih politika, kao i njegovanje procesa pomirenja u regionu.

Posljednji dan programa organizovana je posjeta Tunelu spasa i Muzeju ratnog djetinjstva u Sarajevu.

 

No Comments

Post a Comment