Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Radionica o komunikacijskim vještinama sa učenicima i učenicama OŠ “Srednje”

U nastavku programa “Schools in connection” koji vodi Fondacija Boris Divković u saradnji sa organizacijom One World Citizens iz Holandije danas smo održali radionicu o komunikaciji i komunikacijskim vještinama sa učenicima i učenicima ove škole.

Program “Schools in connection” se sprovodi u O.Š. “Srednje” koja se nalazi u mjestu Srednje, u Općini Ilijaš, čija udaljenost od urbanog područja često negativno utječe na dodatne vannastavne aktivnosti učenika i učenica ove škole kao i na nemogućnost sudjelovanja u različitim oblicima neformalnog obrazovanja. Centralnoj školi u kojoj se održavaju radionice pripadaju i tri područne škole i to u: Kamenici, Dragoradima i Gajevima, koje pohađaju djeca iz lokalnih sela do četvrtog razreda.

Programom “Schools in connection” se nastoje uvesti dodatne vannastavne aktivnosti, kao što je današnja radionica o komunikciji čija je svrha razvijanje komunikacijskih sposobnosti te socijalnih vještina učenika i učenica. Tokom ove radionice sa učenicima i učenicama smo razgovarali o problemima u komunikaciji kao i o načinu na koji se ti problemi mogu prevazići koristeći mehanizme komunikacijiskih vještina uz interaktivan pristup učenika i učenica.

Tokom posjete školi obavili smo i razgovor sa direktorom O.Š. “Srednje” gdje su Arijana Aganović, izvršna direktorica Fondacije Boris Divković i Izudin Karić, koordinator ovog programa, razgovarali o rješenjima za neke od problema sa kojima se škola suočava kao što je unapređenje infrastrukture škole i obnova bibliotečkog fonda, čemu ćemo se posvetiti u narednom periodu.

Radujemo se ponovnom susretu sa učenicima i učenicama škole kao i daljnjem radu na poboljšanju kvalitete osnovnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

No Comments

Post a Comment