Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Šansa za nas – Mladi u politici, Mostar 22-25. april 2021.

U sklopu projekta Šansa za nas – Mladi u politici, konferencija u Mostaru je održana 22-25. aprila 2021. Konferencija u Mostaru je imala isti program kao prethodna u Sarajevu koja je održana ranije u mjesecu aprilu. Učesnici su bili mladi općinski vijećnici izabrani po prvi put, koji dolaze iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (Mostar, Posušje, Čitluk, Jablanica i Konjic)

Učesnici su imali priliku da slušaju predavanja i učestvuju na interaktivnim predavanjima i radionicama iz psihologije motivacije na temu političkog aktivizma (predavač Mateo Čovčić – Sarajevski otvoreni centar).

Ekonomska ekspertica i aktivistica, Svetlana Cenić, napravila je uvod u budžet, a pomoćnik ministra u sektoru za budžet i javnu potrošnju, Alija Aljović, uradio je analizu budžeta sa učesnicima.

U sklopu ovog modula je održana interaktivna radionica World Cafe model na temu “NVO sektor i političke predstavnice i predstavnici”,  koja je imala za cilj povezivanje stručnjaka iz nevladinog sektora koji se bave pitanjima mladih i opčinskih vijećnika koji su učesnici našeg projekta. Tako su učesnici imali razmjenili ideje i razgovarali sa o svojim budućim inicijativama sa sa Adinom Halilović (PRONI), Martinom Ivanovićem (Broćanska udruga mladih – BRUM), Ivom Čarapina (Vijeće mladih Grada Mostara) i Edom Kanlićem (Fondacija Boris Divković).

Sa vlasnikom UpTrend Marketing Solutions agencije, Kemalom Balihodžićem, nastavili smo trening edukacijom i praktičnom vježbom o (političkom) digitalnom marketingu.

Konferenciju smo završili sa prof. Sarinom Bakić (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu) govoreći o važnosti naše odgovornosti prema javnosti, tokom našeg aktivističkog djelovanja, ali i nakon.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM Bosnia and Herzegovina), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID Bosnia and Herzegovina).

 

No Comments

Post a Comment