Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Šansa za nas – Mladi u politici, Neum 6-9. maj 2021.

Konferencija u Neumu u sklopu projekta Šansa za nas je održana 6-9. maja i okupila je sve učesnike projekta, iz Hercegovačko-nerentvanskog kantona, Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona.

Konferenciju smo otvorili sa predavanjem psihoterapeutkinje Enise Mešić na temu „Samopouzdanje i razvoj motivacije“. Potom su Enisa Mešić i Jasmina Mršo zajedno održale radionicu „Debata“ sa učesnicima.

Novinarka i urednica Duska Jurišić je vodila radionicu o javnom nastupu i javnom govoru. Radionica je bila zamišljena kao gostovanje u političkoj emisiji gdje su učesnici zagovarali svoja stanovišta o različitim temama. Radionica je bila snimana od strane profesionalaca, tako da je kasnije bila dostupna za analizu.

U subotu je predavanje na temu „Lokalna vlast i kreiranje politike“ je vodio Malik Garibija (Forum lijeve incijative), a drugi dan je bio rezervisan za radionicu iz kreiranja politike, gdje je svaki od učesnika/ca radio/la na svojoj temi.

Konferencija je završena sa predavanjem Nađa Lutvikadić-Fočo (PR manager BH Telecom) na temu „Krizno komuniciranje“.

 

 

No Comments

Post a Comment