Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Schools in Connection: O.Š. „Srednje“ dobit će novi kabinet biologije

Predstavnici i predstavnice Fondacije Boris Divković i izvršna direktorica organizacije „ONE WORLDcitizens Monique van Dam su 14. marta 2018. godine su prisustvovali promociji video spota, koji su snimali učenici i učenice O.Š. „Srednje“ i škole „UniC“ iz Utrechta. Cilj video spota bila je promovisanje Globalnih ciljeva

 

„Promocija inicijative za ostvarenje Globalnih cijeva je nešto na čemu smo kontinuirano radimo, ali moram priznati da se meni lično snimanje ovog promotivnog videa do sada najviše dopalo. Učenici i učenice iz BiH i Holandije su se dodatno zbližili i učvrstili svoju saradnju, što i jeste cilj programa Schools in Connection“, objasnio je Izudin Karić, koordinator na provedbi projekta. Ovom prilikom je uručen i ček za opremanje kabineta biologije, a sredstva su obezbjeđena uz pomoć Općine Utrecht. Nova oprema će zasigurno olakšati rad i poboljšati kvalitetu obrazovanja u O.Š. „Srednje“.

 

Fondacija Boris Divković i organizacija ONE WORLDcitizens na projektu Schools in Connection izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog uspješne dosadašnje saradnje, ali i dogovorili nastavak te saradnje na projektu Schools in Connection te drugim novim projektima.

No Comments

Post a Comment