Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Treća ProgWeB generacija – prvi modul

Treća ProgWeB generacija započela je svoj prvi modul koji je održan online od 12. od 26. aprila 2021. Nakon uvoda treće generacije u prvi modul ProgWeB akademije i upoznavanja sa ideologijama socijaldemokratije i liberalizma, učesnice i učesnici su se upoznali sa profilima glasačkog tijela kroz “Who is your voter?” radionicu koju je moderirala Maja Savić Bojanić. Pored toga, kroz podcast koji je pripremio Dušan Spasojević, upoznali su se i sa političkim sistemima Zapadnog Balkana.

Posljednje dvije sesije prvog modula treće ProgWeb generacije bile su o mentalnom zdravlju u pandemiji Covid-19 sa profesoricom Sabinom Čehajić-Clancy. Tokom sesija o nacionalnim projektima, kao i (kratkim) prijedlozima politika učesnica i učesnika učesnici su se upoznali sa upoznavši se sa dva projekta osmišljena u pandemiji, a na ovu temu – D-App je prezentirao Sejo Ivković (Bosna i Hercegovina) i “LifeLine” ili “Linja e Jetës” je prezentirao Bind Skeja..

Sesiju sa fokusom na teme nacionalnih projekata i kratke prijedloge politika fasilitirali su Adi Škaljić i Miroslav Živanović.

ProgWeB se realizuje zahvaljujući Olof Palme International Center iCenterpartiets internationella stiftelse – CIS, a implementira ga 7 organizacija: Fondacija Boris Divković (Bosna i Hercegovina), Forum lijeve inicijative (Bosna i Hercegovina), Fondacioni “Qemal Stafa” (Albanija), Progres Institute for Social Democracy (Sjeverna Makedonija), Liberal Institute – Skopje (Sjeverna Makedonija), Institute for Social Policy “Musine Kokalari” (Kosovo) and Centar modernih veština (Srbija).

 

No Comments

Post a Comment