Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Akademija političke odgovornosti (APO) – alumnisti pripremaju ekološku inicijativu

Protekli vikend alumnisti Akademije političke odgovornosti (APO) okupili su se u Tuzli kako bi, zajedno s BDF timom i ekspertima, počeli raditi na pripremi inicijative koja će potom biti upućena prema donosiocima odluka i tijelima koja se kroz svoje aktivnosti bave pitanjima ekologije.

Alumnisti su započeli aktivnosti na sesiji s profesorom Damirom Arsenijevićem, s Univerziteta u Tuzli, koji je kroz svoju sesiju objasnio temelje problema u tuzlanskoj regiji kada je u pitanju ugrožavanje životne sredine. Ova sesija je poslužila za određivanje smjera i teme kojoj su se alumnisti posvetili u nastavku programa.

Pisanje inicijative je organizirano kroz rad s pravnikom Emirom Barakovićem koji je pomogao alumnistima u definiranju prioriteta, metodologije i načinu pisanja inicijativa.

Napisana inicijativa će potom proći sve potrebne provjere, a zatim će se uputiti prema vlastima u Tuzlanskom kantonu te Federaciji BiH.

Alumnisti su kroz ovu inicijativu dali konkretne prijedloge koji će pomoći građanima u shvaćanju veličine ekološkog problema na prostoru tuzlanske regije, a lokalnim vlastima će kroz inicijativu biti predložene mjere za zasutavljanje uništvanja životne sredine na širem tuzlanskom području.

 

Zahvaljujemo se alumnistima i ekspertima na aktivnom radu i prijedlozima koji su uvršteni u ovu ekološku inicijativu.

No Comments

Post a Comment