Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Delegacija Europskog Liberalnog Foruma (ELF) u posjeti Sarajevu

Fondacija Boris Divković imala je čast ugostiti Antoniosa Nestorasa, zamjenika izvršnog direktora Europskog liberalnog foruma , i Emila Kirjasa, potpredsjednika Liberalne Internacionale.

Dolazak u Bosnu i Hercegovinu iskorišten je za predstavljanje prijedloga metodologije proširenja Europske unije prema Zapadnom Balkanu i zemljama Istočne Europe. Europski liberalni forum je na dvodnevom susretu predstavio dokument “Staged Integration for Future EU Enlargement” koji će omogućiti brži pristup zemalja regije Europskoj uniji.

Tijekom boravka delegacija Foruma je se susrela s izvršnim direktorom Fondacije, Adijem Škaljićem, te projektnim koordinatorima nakon čega je organiziran susret s Visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Christianom Schmidtom. Uz podršku BDF tima, detaljno su predstavljeni ključni elementi dokumenta čijim bi usvajanjem bio pojednostavljen proces integracije.

Delegacija je zatim nastavila s predstavljanjem dokumenta u Delegaciji Europske unije na susretu s Aurelijom Valtat, a dokument s prijedlogom nove strategije proširenja možete pronaći na linku u nastavku.

Staged-Integration-for-Future-EU-Enlargement

No Comments

Post a Comment