Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Progresivne politike na Zapadnom Balkanu (PROGWEB): susret mladih na drugom modulu

Regionalni program, namijenjen političkim aktivistima/cama, članovima/icama nevladinih organizacija i mladim političarima/kama koji su dio progresivnih snaga na području Zapadnog Balkana, nastavio je svoj razvojni put. Nakon prvog susreta koji se održao u Budvi, mladi su se susreli na Zlatiboru (Srbija) na drugom modulu u sklopu PROGWEB-a.

Mladi su na prvom modulu odabrali zajedničku ideju za razvoj regionalnih projekata i policy brief dokumenata koje će potom razvijati u svojim zemljama. Odabrana je ekologija kao zajednička regionalna tema, a mladi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije su potom, radeći sa svojim supervizorima, razvijali ideje i aktivnosti za projekte te policy brief dokumente s kojima žele pozitivno utjecati na rješavanje nekih od ključnih ekoloških problema na Balkanu.

Upravo zbog toga je drugi modul i susret na Zlatiboru iskorišten za finaliziranje ideja kako bi mladi uspješno implementirali projekte u lokalnim zajednicama.

Kako bi se što bolje predstavili projekti i policy brief dokumenti, tijekom susreta na drugom modulu učesnici/ce su imali priliku čuti predavanja Aleksandre Jerkov (Srbija) o osnovama političkog marketinga s prikazom PR primjera iz domaće i međunarodne prakse.

Mladi će po završetku ljetne stanke implementirati svoje projekte u pet zemalja, a pripreme za treći modul, koji će se održati u Sarajevu, su već započele.

PROGWEB je regionalni program čiju realizaciju podržava Center Party’s International  (CIS) i Olof Palmes International iz Švedske, a zajednički ga implementiraju Fondacija Boris Divkvić i Forum lijeve inicijative.

 

 

No Comments

Post a Comment