Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

RLPA Alumni, Brisel, novembar 2019.

Brisel, 17.11. – 22.11.2019.

Alunisti/ce RLPA akademije, članovi/ce liberalnih političkih stranaka iz zemalja Zapadnog Balkana okupili/e su se od 17. do 22. novembra u Briselu. Cilj rada Akademije jeste osnaživanje mladih, politički aktivnih osoba, te pružanje znanja i vještina koje će im pomoći u njihovom daljem političkom angažmanu u političkim strankama, ali i političkom životu zemalja iz kojih dolaze.
Učesnici/e su naučili/e kako da identificiraju zajednički regionalni problem. Razgovarali/e su o propagandi i lobiranju unutar EU i zajedno radili/e na kreiranju nacrta rezolucije „We Are Europe Too“, koja navodi mnoge razloge zašto zemlje Zapadnog Balkana trebaju biti dijelom EU. Prilikom posjete Parlamentu EU, Rezolucija je predstavljena članicama i članovima Evropskog parlamenta – Ilhan Kyuchyuk, Katalin Cseh i Svenja Hahn, te će biti ponuđena na usvajanje na Kongresu mladih liberala Evrope u martu 2020.
Učesnici/e su dogovorili/e dvije projektne aktivnosti na kojima će raditi: seminar o ljudskim pravima i trening političkog komuniciranja.

No Comments

Post a Comment