Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Treća generacija RLPA u posjeti Briselu

Prošle sedmice, posjetom Briselu završen je posljednji modul treće generacije Regionalne liberalne političke akademije (RLPA) u organizaciji fondacije Boris Divković i međunarodnih partnera Evropskim liberalnim forumom i švedskom fondacijom Centrepartiet.

Učesnici akademije su imali priliku učestvovati na radionicama i predavanjima o populizmu, diplomatiji 21. stoljeća, strukturi Evropske Unije, te prezentovati svoje mini projekte. Naši učesnici i učesnice upoznali su se sa radom European External Action Service (EEAS), NATO-a i našeg partnera European Liberal Forum (ELF). Također su posjetili i konferenciju o pravima žena „Life = Freedom Freedom = Life“ u organizaciji Ivana Jakovčića, parlamentarnog zastupnika u Evropskom Parlamentu. U sklopu posjete organizovane su sastanci sa europskim parlamentarcima Jasenkom Selimovićem iz Švedske, Ivom Vajgl iz Slovenije, Sophie in ‘t Veld iz Holandije, Frederick Federley iz Švedske , Ivanom Jakovčićem iz Hrvatske i Ilhan Kyuchyuk iz Bugarske.

«Nevjerovatno iskustvo. Kombinacija teorije prakse i ličnih kontakata sa ostvarenim političarima zaista daje dimenziju više u odnosu na ostale političke događaje kojima sam prisustvovao. Ja sam mišljenja da je RLPA projekat koji može donijeti prave promjene u BiH, kako na političkom tako i na društvenom planu. Veoma pozitivno iskustvo.» kazao je Omer Berbić učesnik RLPA iz Bosne i Hercegovine.

No Comments

Post a Comment