Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Završen II modul druge generacije polaznika Regionalne liberalne političke akademije (RLPA)

U periodu od 03. do 07. jula u Beogradu u organizaciji Fondacije Boris Divković i uz podršku Center Party International Foundation (CIS) iz Švedske, održan je II modul druge generacije polaznika Regionalne liberalne političke akademije. Učesnici/ce akademije su mladi budući političari iz liberalnih partija Zapadnog Balkana. Cilj rada ove Akademije jeste osnaživanje mladih ljudi, politički aktivnih, te pružanje znanja i vještina koje će im pomoći u njihovom daljem političkom angažmanu u političkim strankama, ali i političkom životu zemalja iz kojih dolaze.
“Razlike i različitosti na području našeg regiona u većini slučajeva su faktor razdvajanja, različite države, nacionalnosti, imena, vjere. Učesnici/e RLPA–e su pozitivan primjer načina spajanja različitosti i promoviranja jednakosti svakog pojedinca. Kao učesnici RLPA-e imamo zadaću spriječiti da nas ni jedna različitost ne razdvoji, te da s naučenim znanjem učinimo sve u promoviranju svih građana i građanki zemalja našeg regiona. ”- izjavio je Marinko Šanje, polaznik druge generacije RLPA.
Teme koje su obuhvaćene drugim modulom su bile vezane za političku kampanju, praktični uvid u organizaciju i provođenje političke kampanje. Također smo u sklopu ovog modula imali priliku da posjetimo Narodnu skupštinu Republike Srbije i razgovaramo sa narodnim poslanicima.

No Comments

Post a Comment