Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Održana promocija BDF publikacije „Liberalni Zapadni Balkan u pokretu: Mladi u liberalnim političkim strankama“

Uz podršku CIS-a (The Centre Party International Foundation) Fondacija Boris Divković je tijekom 2022. godine radila na istraživanju položaja mladih u liberalnim političkim strankama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije. U ponedjeljak, 19. novembra, održana je službena promocija publikacije uz prisustvo mladih i autorica publikacije, Adise Memišević, Valide Repovac i Anele Lemeš.

Tijekom službene promocije i druženja s gostima, predstavljene su ključni nalazi, izazovi i posebnosti koje su primijećene tijekom procesa istraživanja. Osim toga, autorice su predstavile metodologiju rada i set preporuka za liberalne političke stranke na Zapadnog Balkanu i mlade u ovim strankama.

Posebno je naglašena potreba uključenja mladih u sve faze razvojnog puta liberalnih političkih stranaka, ali i stvaranja statuta i drugih internih dokumenata stranaka koji će podržati uključenje mladih u procese odlučivanja i generalnog uključenja u demokratske procese na Zapadnom Balkanu.

Uz pozitivnu atmosferu za kraj užurbane radne godine, promocija je završena uz druženje autorica, mladih i BDF tima koji je događaj pripremio.

Zahvaljujemo se autoricama na pripremi ovog istraživanja, a u nadi da će publikacija biti od koristi mladima, strankama i akademskoj zajednici, u nastavku ove vijesti nalazi se link i PDF format publikacije koja je dostupna besplatno. Ugodno čitanje!

Liberal Western Balkans on the Move – final

 

 

No Comments

Post a Comment