Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

office@bdf.ba

+387 33 866  219

BosnianDutchEnglishSwedish

Akademija političke odgovornosti (APO) – alumni susret u Sarajevu

Fondacija Boris Divković je, nakon odlične radionice s Muzejom ratnog djetinjstva i akcije prikupljanja paketića za djecu Ukrajine, odlučila osnažiti suradnju s ovim Muzejom koji je na još jednom susretu ugostio alumniste/ice Akademije političke odgovornosti.

Vodeći se programom drugog modula devete genereacije Akademije, koji je bio posvećen ženskim pravima i položajem žena u procesu donošenja odluka, Muzej ratnog djetinjstva u Sarajevu je pripremio za naše učesnike/ce radionicu koja je bila posvećena razumijevanju posljedica rata na žensko biće, odnosno utjecaj rata na well-being žena. Također, tijekom susreta alumnisti/ce su imali priliku čuti više o utjecaju strukturalnog nasilja na žene, posebno nakon završetka ratnih sukoba.

Uz vodstvo edukatorice Muzeja, Merime Ražanice, APO alumnisti su posjetili virtualnu izložbu pod nazivom “Speaking out”, koju je Muzej pripremio u suradnji s udruženjem “Zaboravljena djeca rata” i Fondacijom “Krila nade”. Temelj ove radionice bio je uvid u iskustva osoba koje su preživjele seksualno nasilje u vremenu ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini. Drugi dio susreta bio je posvećen razumijevanju pozicije djece koja su rođena zbog rata i potrebe osviještavanja javnosti o ovoj djeci koja su sistematski diskriminirana u našem društvu.

Susret je završen diskusijom o tome kako alumnisti/ce programa mogu pomoći ovim osobama u svakodnevnom životu te kako kroz aktivizam možemo podržati organizacije i udruge žena koje se bave upravo ovim temama.

Zahvaljujemo se Muzeju na dobrodošlici i alumnistima/cama na aktivnom učešću.

Fondacija Boris Divković će nastaviti raditi na okupljanju alumnista i jačanju njihovih kapaciteta da budu nositelji pozitivnih promjena u našoj zemlji.

No Comments

Post a Comment